Între 20 și 25 octombrie se va realiza un sondaj privind construcția de case în Cartierul Őrkő

Între 20 și 25 octombrie se va realiza un sondaj privind construcția de case în Cartierul Őrkő

19. octombrie 2021

 Una dintre cele mai marcante etape ale Strategiei de Dezvoltare Locală este construirea a 50 de apartamente sociale în Cartierul Őrkő, care va asigura condiții  sigure și decente de locuință pentru minimum 200 de persoane. Aceasta va genera o mare schimbare în rândul comunității din Őrkő, atât pentru cei care se vor muta în locuințele sociale, cât și pentru cei care vor locui alături de aceștia. Pentru a face tranziția cât mai ușoară posibil pentru familii  și pentru a preveni anumite situații conflictuale legate de mutarea în locuințele sociale și pentru a realiza o schimbare reală și favorabilă în rândul comunității din Őrkő, în urma unei proceduri de achiziții publice, echipa GAL Sepsi a semnat un contract cu firma de consultanță Zing Consulting, care a acumulat deja experiență și a facilitat cu succes procese similare în Patarât județul Cluj-Napoca.

Obiectul contractului este de a efectua o cercetarea cu privire la necesitățile de locuire ale comunității Őrkő, de a dezvolta un set de propuneri – pe baza rezultatelor cercetării – privind metodologia de selectare a beneficiarilor de locuințe sociale și de a oferi consultanță, instruire și supervizare echipei de facilitatori GAL Sepsi pentru a implementa intervenții în domeniul locuințelor.

În cursul lunii octombrie specialiștii GAL Sepsi vor finaliza evaluarea situației familiilor care locuiesc în Őrkő, echipa GAL Sepsi s-a extins cu un nou membru, Bilibok Anita – facilitator comunitar.

 


Citește si: