Október 20 – 25 között házépítéssel kapcsolatos felmérés készül az Őrkőn 

 Október 20 - 25 között házépítéssel kapcsolatos felmérés készül az Őrkőn 

2021. október 19.

A Helyi Fejlesztési Terv egyik legnagyobb mérföldköve, hogy 50 szociális lakás épül az Őrkőn ami várhatóan minimum 200 ember számára fog biztonságos és decens lakhatási körülményeket biztosítani. Ez nagy változást generál az Őrkői lakosok életében, azok számára is akik beköltöznek a lakásokba és azok számára is akik a szomszédságukban fognak élni.

Annak érdekében, hogy az átállás minél zökkenőmentesebben menjen és, hogy a lakásokba való beköltözés kapcsán bizonyos konfliktusos helyzetek kialakulását meg tudjuk előzni és hogy valódi, kedvező változást érjünk el az Őrkői lakótelepen, a Sepsi HACS csapata augusztusban egy közbeszerzési procedurát követően szerződést kötött a Zing Consulting tanácsadoi céggel amely a kolozsvári Pataréten szerzett már tapasztalatokat és facilitált sikeresen hasonló folyamatokat. A megbízás célja: egy felmérés, kutatás készítése az Őrkői közösség lakás igényeiről, egy javaslatcsomag kidolgozása – a kutatás következtetései alapján – a szociális lakások kedvezményezettjeinek kiválasztásának módszertanáról valamint tanácsadás, képzés és szupervízió biztosítása a Sepsi HACS facilitátor csapatának a lakhatási beavatkozások végrehajtása érdekében.

Kollégáink október folyamán befejezik azt az augusztusban elkezdett folyamatot amely kapcsán felmérik az Őrkőn élő családok helyzetét, ebben segítséget nyújt a Sepsi HACS csapat új tagja is Bilibok Anita közösségi facilitátor.  


Kapcsolódó hírek: