Lezárult az online Pályázatíró műhely

Lezárult az online Pályázatíró műhely

2020. április 27.

A GAL Sepsi Egyesület online Pályázatíró műhelyt tartott április 14-24. között – a meghirdetett első pályázati kiírás lehetséges kedvezményezettjei számára. A műhely célja, hogy a március 23-án meghirdetett pályázati kiírások lehetséges kedvezményezettjei kiegészítő információkat kapjanak a kiírásokra vonatkozóan, valamint, hogy a GAL Sepsi szakértői és külső szakértők segítségével megbeszélhessék a felmerülő kérdéseiket.

Ennek értelmében április 14-17. között zajlott az online Pályázatíró műhely első része, amely összesen 8 modult tartalmazott és a következő témákat fedte le: a vissza nem térítendő támogatások európai uniós rendszere, a támogatók és pályázók víziója, projekttervezési eszközök, a POCU/GALSEPSI/2020/5/01/OS 5.1 és a POR/GAL SEPSI/2020/9/01/OS9.1 kiírások pályázati űrlapja, valamint két modult a felmerülő kérdések megbeszélésre.

A műhely második szakaszára április 20-24. között kerül sor, szintén szintén online, webinárium formájában és a POCU/GALSEPSI/2020/5/01/OS 5.1-es pályázati kiíráshoz szükséges témaköröket dolgozták fel a résztvevők. A POCU (EEFOP) projektek sajátosságaiba a résztvevőket Bagoly Ildikó POCU pályázati szakértő avatta, továbbá a képzés kiegészült egy kérdezz-felelek modullal is. A Pályázatíró műhely második felvonása két részből állt: a hét első felében Bagoly Ildikó POCU pályázati szakértő segítségével a résztvevők megismerkedhettek a POCU projektek jellegzetességeivel, így betekintést nyertek a tevékenységek, a csapat és a célcsoportok összehangolásának feladatába, s fokozatosan megismerkedtek a költségvetés-tervezés különböző lépéseivel. Az élő webináriumot a hét második felében román nyelvű oktatóvideók vetítése követte, illetve a műhely teljes ideje alatt a résztvevők írásban fogalmazhatták meg kérdéseiket az erre a célra külön létrehozott Facebook tanulócsoportban. A külső szakértő a hét utolsó napján, pénteken válaszolta meg a feltett kérdéseket.

 

 

A Pályázatíró műhelyen összesen 15 személy vett részt a lehetséges pályázók képviseletében a sepsiszentgyörgyi Helyi fejlesztési terv lefedettségi területéről.