“Együtt a közösségért”: egy újabb az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatására javasolt pályázat

“Együtt a közösségért”: egy újabb az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program támogatására javasolt pályázat

2021. január 13.

A Sepsi GAL Egyesület a helyi pályáztatási folyamatnak megfelelően 2020. október 7 -én közzétette második pályázati felhívását melynek célja a Helyi Fejlesztési Terv (HFT) célkitűzéseinek megvalósítása.

A POCU/GALSEPSI/2020/5/02/OS5.1 típusú pályázati vonalon belül a Máltai Szeretetszolgálat Sepsiszentgyörgyi Fiókja nyújtott be pályázati javaslatot a Szociális Támogatási Igazgatóság (DAS) és Megyei Munkaügyi Ügynökség-el ( AJOFM) együttműködésben. A pályázat címe “Együtt a közösségért” és célja a Társadalmi kirekesztés elleni küzdelem és a szegénység csökkentése és Helyi Fejlesztési Terv által beazonosított két hátrányos helyzetű közösségben (ZUM 2 és ZUM 3)”

A pályázat műszaki- és pénzügyi elbírálása során a pályázat 79 pontot kapott (a küszöbérték 50 pontot jelentett) és kisebb költségvetési módosítások után jóvá lett hagyva és elő lett terjesztve finanszírozásra. A pályázat teljes értéke 2.572.337 lej volt módosítás után pedig 2.391.559,39 lej, melyből a Helyi fejlesztési tervbe foglalt, s így a Regionális Operatív Program által is támogatott költségek 2.380.275,19 lejt tesznek ki.

A helyi pályáztatási folyamatot  az Irányító hatóságok (AM POCU) fogja monitorizálni, mi több, a kiértékelés során támogatásra javasolt pályázatokat felül is bírálhatják.


Kapcsolódó hírek: