Hol tartanak az Őrkői infrastrukturális beruházások?

Hol tartanak az Őrkői infrastrukturális beruházások?

2021. december 15.

Sepsiszentgyörgy halmozottan hátrányos övezeteibe tervezett beruházások magukba foglalják egy multifunkcionális közösségi központ (nappali foglalkoztatóval, oktató részleggel, orvosi rendelővel, zuhanyzókkal és mosodával), egy 123 férőhelyes óvoda, valamint 25 ikerház (50 szociális lakás) megépítését az Őrkőn.
Jelenleg, a három (összesen 4,5 millió eurót érő) beruházás a műszaki terv véglegesítési fázisában van, ezt követi majd az épitési engedélyek megszerzése és a kivitelezők kiválasztása, ami versenytárgyalások által fognak megtörténni.
Maga az építkezés leghamarabb a 2022 -es év közepén fog elkezdődni és legkésőbb és 2023 végéig már be is kell üzemelni.
Ezzel párhuzamosan elindult egy intenzív közösségi munka az Őrkői lakosokkal melyet a Sepsi HACS Egyesület facilitátorai végeznek, egy erre szakosodott tanácsadó cég  támogatásával, annak érdekében, hogy a telepen történő infrastrukturális beruházások által generált változások minél zökkenőmentesebben történjenek. Az új építkezések jelentősen befolyásolják az ott élő emberek életét hiszen sok jelenlegi ház lebontásra kerül.
Jelenleg ezekre a helyzetekre keresi a megoldást az Önkormányzat együttműködésben a SEPSI HACS Egyesülettel és a Szociális igazgatósággal. Senki nem kerül olyan helyzetbe, hogy ne legyen fedél a feje fölött.

foto: Albert Levente


Kapcsolódó hírek: