Összehangolt, integrált beavatkozások az Őrkőn

Összehangolt, integrált beavatkozások az Őrkőn

2021. július 30.

Július 29-én csütörtökön, a Sepsi HACS munkatársai műhelymunkát szerveztek, melyen Sepsiszentgyörgy szociális területen dolgozó, önkormányzati és civil szervezetek munkatársai vettek részt.

Jelen voltak a Sepsiszentgyörgyi Szociális Igazgatóság , a Gyulafehérvári Caritas Szervezet, a Máltai Szeretetszolgálat, az Esély Egyesület és a Sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal munkatársai valamint Toth – Birtan Csaba alpolgármester .

A találkozó célja összehangolt, komplex beavatkozási tervek kidolgozása volt 23 Őrkői család számára a mélyszegénység leküzdése érdekében.

A Sepsi HACS munkatársai a júliusi hónap folyamán 23 Őrkőn élő család helyzetét mérték fel: család összetétele, gyerekek száma, szociális és egészségügyi helyzete, jövedelemforrásai . Minden családról készült egy adatlap. A találkozó keretén belül a felmérés eredményei voltak bemutatva a szakemberek számára ahol az volt a cél, hogy a jelenlévő szervezetek vállalják fel egy egy család felügyeletét, kisérését, támogatását illetve egy összehangolt, komplex beavatkozási tervet dolgozzanak ki a családok felzárkoztatása érdekében. 

A találkozó végén a szakemberek arra a döntésre jutottak, hogy az eseteket leosztják a jelenlévő szervezetek között a családok helyzete és a szervezetek specifikumán keresztül. Erről döntés jövő hét elején fog történni egy újabb találkozó keretén belül. Minden család mellé egy esetgazda lesz rendelve.   


Kapcsolódó hírek: