Szépmezőn jártunk

Szépmezőn jártunk

2021. április 23.

A GAL Sepsi Egyesület munkatársai bővített fogadóórát szerveztek április 22 -én Szépmezőn (ZUM 3) a Sepsi Ipari Park gyűléstermében, ahol 17 személy vett részt. A találkozó célja a Szépmezői közösség tájékoztatása volt a GAL Sepsi tevékenységéről, a Helyi Fejlesztési Terv aktuális állásáról és azokról a fejlesztésekről amik a Szépmezői közösséget érintik 2023 decemberig. 

A tájékoztatón a következő témák voltak napirenden: a GAL Sepsi Egyesület szerepe Sepsiszentgyörgy Helyi Fejlesztési Tervében, az egyesület 2020-as évi tevékenységének bemutatása, a Szépmezőt érintő pályázatok és azok várható eredményei: egy új helyi óvoda építése valamint a régi óvoda felújítása és közösségi központtá alakítása és egy sportpálya építése. A Szépmezőt érintő nyertes pályázatok kapcsán szóba kerültek a tervezett munkahelyteremtő és munkaközvetítői szolgáltatások is.

Be lett mutatva a GAL Sepsi Egyesulet stratégiája és azoknak a munkacsoportoknak a munkája amik közreműködnek a GAL stratégiájának megvalósításában, ezúton a helyi lakosok is meghívást kaptak a munkacsoportba. A helybéliekkel való beszélgetés utolsó  szakaszában szó esett a szépmezői önkormányzati tulajdonban levő lakások felújításáról, a közterületek és zöldövezetek rendezéséről. A megjelent lakók számára a GAL Sepsi magyar ismertető anyagokat osztott ki. 


Kapcsolódó hírek: