Cleanup 1 beszámoló

Cleanup 1 beszámoló

2019. április 14.

 

 

A GAL Sepsi Egyesület partnerségben a Máltai Szeretetszolgálattal, az Amenkha Egyesülettel, Sepsiszentgyörgy Önkormányzatával, a Tega Rt-vel és a Woodview Movement nevű civil kezdeményezéssel, április 12-13 között az őrkői kőbánya környékén szelektív hulladékgyűjtést szervezett. A „Cleanup 1” elnevezésű esemény derékhadát alkotó helybéliek, az őrkőieken túl a helyszínen több tucat önkéntes is bekapcsolódott a közmunkába.

A két napos takarítás során a helyiek és az önkéntesek több mint 16 köbméter szemetet gyűjtöttek össze a néhai kőbánya környékéről. A hulladékot az Egyesületünk által felajánlott kesztyűkben a Tega Rt által biztosított gereblyékkel, lapátokkal zsákokba, majd tárolókba gyűjtötték össze. A GAL Sepsi közel 70 személyt regisztrált a két nap alatt a helyszínen, számukra meleg italt és ennivalót is biztosítottunk.

Köszönjük az őrkői közösség, a partnerszervezeteink és minden résztvevő segítségét, ahogyan a helyi sajtó figyelmét is. A hulladékgyűjtési akciót a közeljövőben folytatni fogjuk.

 

 

A GAL Sepsi csapata.

 

Az esemény facebook oldala.
Fotó és videóanyagokért, illetve részletesebb információért látogassanak a GAL Sepsi facebook oldalára.

 

Sajtóvisszhang:
Demeter Virág Katalin: Háromszék;
Szerk: Székely Hírmondó;
Szerk: sepsiszentgyorgy.info