Raport Cleanup 1

Raport Cleanup 1

14. aprilie 2019

 

 

Asociația GAL Sepsi în parteneriat cu Serviciul de Ajutor Maltez, Asociația Amenkha, Municipiul Sfântu Gheorghe, Tega SA și inițiativa Woodview Movement a organizat între 12 și 13 aprilie o acțiune de curățenie publică, de colectare selectivă a deșeurilor în zona fostei cariere Őrkő. Evenimentului ce purta numele de ”Cleanup 1”, pe lângă localnicii din Őrkő – ei constituind corpul principal a acțiunii – s-au alăturat mai multe duzină de voluntari din Municipiu.

În cursul celor două zile a intervenției participanții au reușit să adună din zona fostei cariere Őrkő mai mult de 16 metru cub de deșeu. Gunoiul a fost colectat cu mânuși oferite de GAL Sepsi în pungi selective, ori adunați cu greble și lopeți în containere asigurate de către Tega SA. Asociația noastră a înregistrat aproape 70 de persoane participante, cărora le-am oferit băutură caldă și mâncare.

Mulțumim ajutorul localniciilor din cartierul Őrkő, a organizațiilor parteneri, a presei și a voluntariatului, celei din urmă și pentru manifestația puternică a solidarității și a spiritul comunitar. Acțiunile de colectare a deșeurilor organizate de GAL Sepsi vor continua.

 

 

Echipa GAL Sepsi.

 

Pagina de facebook a evenimentului.
Pentru poze și informații mai detaliate vizitați pagina de facebook a Asociației GAL Sepsi.

 

Reacții în presă:
Luca Daniela: Observatorul de Covasna;
Maria Crețu-Graur: Mesagerul de Covasna;
Ed: WeRadio.