Tanulmány a sepsiszentgyörgyi szociális intézkedésekről – A roma etnikumú lakosság társadalmi inklúziója

Tanulmány a sepsiszentgyörgyi szociális intézkedésekről – A roma etnikumú lakosság társadalmi inklúziója

2020. február 24.

 

 

Szociális intézkedések Sepsiszentgyörgyön – A roma etnikumú lakosság társadalmi inklúziója” címmel” tanulmány jelent meg a sepsiszentgyörgyi szociális intézkedések gyakorlatáról a „Szociálpolitikai Tükörben„. A magyarországi Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesület – SZIME által kiadott periodika 2019/I. évfolyamának 1-2 számában publikált dolgozatot három, a szociális felzárkoztatás lokális terepén dolgozó sepsiszentgyörgyi szerző jegyzi, így Buja Gergely (Sepsiszentgyörgy Önkormányzata), Kerezsi Hajnalka (Gyulafehérvári Caritas) és Veres-Nagy Tímea (GAL Sepsi Egyesület).

 

 

A tanulmány ismerteti a Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Gyulafehérvári Caritas által közösen lebonyolított RARE pilot-projekt helyi tapasztalatait, illetve Egyesületünk, a Sepsi Helyi Akciocsoport által koordinált Közösségvezérelt helyi fejlesztés célkitűzéseit. 

 

 

Az alábbi linkről letölthető a teljes kiadvány. A szemle átfogó közép-európai áttekintést nyújt a társadalmi inklúzió kérdéskörében, így például a sepsiszentgyörgyi esettanulmány mellett olvashatnak szlovákiai, szerbiai vagy magyarországi felzárkóztatási programokról – történeti perspektívában is.

 

Buja Gergely, Kerezsi Hajnalka, Veres-Nagy Tímea: Szociális intézkedések Sepsiszentgyörgyön – A roma etnikumú lakosság társadalmi inklúziója. In. Szociálpolitikai Tükör, 2019/I. 1-2 (129-137).