Helyt adott az óvásának a Felülbírálati Bizottság

Helyt adott az óvásának a Felülbírálati Bizottság

2020. május 29.

 

 

A GAL Sepsi Egyesület első pályázati kiírására, mely a Regionális Operatív Program (POR/GAL SEPSI/2020/9/01/OS 9.1.), illetve az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (POCU/GALSEPSI/2020/5/01/OS 5.1.) beruházásaira lett meghirdetve folyó év 2020 március 23-án, amint arról korábban, a határidő lejártával már beszámoltunk – operatív programonként egy-egy, összesen tehát két pályázat érkezett.

 

A benyújtott projektek kiértékelésének első fázisa során azonban a jogosultság minimális, formai és adminisztratív feltételeit vizsgálva a kiértékelők csak egyetlen pályázatot találtak támogatásra alkalmasnak. A döntés értelmében a „Sepsi Prospera – összetett szolgáltatások Sepsiszentgyörgy területén a mélyszegénység kockázatának kitett személyek számának csökkentéséért” című, több szervezet partnerségében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program beruházásaira iktatott pályázatot elutasították.

 

Viszont a Pályázatok kiválasztásának és elbírálásának szabályzata (POR és POCU) lehetőséget kínál az adminisztratív elbírálás eredményeinek óvására, lehetőséggel mivel élt is a Gyulafehérvári Caritas sepsiszentgyörgyi fiókszervezete. A benyújtott fellebbezést pedig a Felülbírálati Bizottság 206/28.05.2020 döntése helyénvalónak találta, következésképpen a korábban elutasított pályázat is továbbjut a pályázati kiértékelés következő – műszaki és pénzügyi elbírálásának fázisába.

 

Lásd: A Felülbírálati Bizottság döntésének eredménye.

 

 

A pályázati kiírás végleges eredményét 2020 június 10-én tesszük közzé.