Lejárt a Pályázatíró műhely első szakasza

Lejárt a Pályázatíró műhely első szakasza

2020. november 2.

A Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület Pályázatíró műhelyt szervezett október 29-án, a sepsiszentgyörgyi Inkubátorházban, reggel 9.30 és délután 16.30 között. A műhely összesen 7 modult tartalmazott és a következő témákat fedte le: a vissza nem térítendő támogatások Európai uniós rendszere, a támogatók és pályázók víziója, projekttervezési eszközök, valamint egy modult gyakorlatok és a felmerülő kérdések megbeszélésre. 

A Pályázatíró műhely első részén összesen 11 személy vett részt a lehetséges pályázók képviseletében a sepsiszentgyörgyi Helyi Fejlesztési Terv lefedettségi területéről. A műhely második szakaszára november 12-én kerül sor, hasonló felépítéssel, és az EEFOP (POCU) 5.1 program sajátosságairól lesz szó, különös tekintettel a Sepsi GAL Egyesület aktív pályázati kiírásainak a fényében. A szakmai nap tartalmaz egy külön modult, amely a ROP (POR) 9.1-es támogatási tengelyére fókuszál, valamint a két típusú finanszírozás komplementer jellegére a Sepsi GAL egyesület aktív kiírásainak fényében. Az érdeklődők jelentkezhetnek a műhely második szakaszára, a jelentkezési űrlap kitöltése által.

A pályázatíró műhely célja, hogy az október 8-án meghirdetett és november 20-i leadási határidővel rendelkező pályázati kiírások (POCU/GALSEPSI/2020/5/02/OS 5.1 és a POR/GAL SEPSI/2020/9/02/OS9.1) lehetséges kedvezményezettjei kiegészítő információkat kapjanak a kiírásokra vonatkozóan, valamint, hogy az egyesület szakértőinek segítségével megbeszélhessék a felmerülő kérdéseiket.     

A Pályázatíró műhely a 123211 sz., “A GAL Sepsi működése és a HFT által lefedett közösség animálása” c. projekt keretében jött létre, amelyet az Emberi Erőforrás Operatív Program által került támogatásra. 

A Pályázatíró műhely keretében bemutatott tananyagok nem föltétlenül képviselik az Európai Unió és Románia Kormányának hivatalos álláspontját.