Óvoda Őrkőn: a Regionális Operatív Program támogatására javasolt pályázat

Óvoda Őrkőn: a Regionális Operatív Program támogatására javasolt pályázat

2020. június 12.

 

 

A GAL Sepsi Egyesület a helyi pályáztatási folyamatnak megfelelően 2020. március 23-án 09:00 órakor közzétette honlapján első két pályázati kiírását, amelyek célja a Helyi fejlesztési tervbe foglalt intézkedések támogatása Sepsiszentgyörgy leromlott városi területein. A pályázati felhívások a Regionális Operatív Program (POR) infrastrukturális beruházásaira, illetve az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (POCU) szociális szolgáltatásaira voltak meghirdetve.

 

A GAL Sepsi Egyesületnek a Regionális Operatív Program (POR/GAL SEPSI/2020/9/01/OS 9.1.) beruházásaira kiírt pályázatára – amint arról korábban már beszámoltunk – egy pályázat érkezett „Óvoda építése az Őrkő negyedben” címmel (137/06.05.2020), pályázat mit Sepsiszentgyörgy Önkormányzata nyújtott be.

 

Leadott pályázatok száma: 1;
A pályázatok elbírálásának periódusa: 2020.05.07 – 2020.06.11;
A kiválasztás és elbírálás következtetése: érvényes elbírálási folyamat, a pályázat támogatásra ajánlása.

 

A Sepsiszentgyörgy Önkormányzata által jegyzett pályázat a formai (minimális), illetve a műszaki- és pénzügyi elbírálás során összesen 85 pontot szerzett (a küszöbérték 50 pontot jelentett), teljes értéke pedig 3 518 594,94 román lejre rúg, melyből a Helyi fejlesztési tervbe foglalt, s így a Regionális Operatív Program által is támogatott költségek 2 518 295 lejt tesznek ki. Ezért is, az alább csatolt, az Elbíráló Bizottság által megfogalmazott jelentés javasolja a pályázat költségvetésének módosítását (tekintettel a Közreműködő Szervezet által jóváhagyott a Pályázati útmutatót és a pályázati dokumentációt érintő változtatásokra), és ezt követően a MYSmis rendszerbe való feltöltését.

 

A helyi pályáztatási folyamatot monitorizálják az Irányító hatóságok (AM POR, AM POCU), mi több, a kiértékelés során támogatásra javasolt pályázatokat felül is bírálhatják.

 

 

Az eredmény dokumentációja:

Lista finala a fișelor de proiecte selectate POR.
Raport de selecție pentru lista de proiecte cuprinse SDL (224/10.06.2020).