Tanácskozás a partnerszervezetekkel a szépmezői Integrált Közösségi Központról

Tanácskozás a partnerszervezetekkel a szépmezői Integrált Közösségi Központról

2020. január 15.

 

 

Sepsiszentgyörgyön, 2020 január 14-én délelőtt 10 órai kezdettel a GAL Sepsi Egyesület a partnerszervezetekkel közös tanácskozáson vett részt a szépmezői Intergrált Közösségi Központ tervezőjével. A konzultáción a Caritas és a Szépmezői Fiatalok Egyesületének küldöttei vettek részt.

 

Az épülettervet Benedek István tervező mutatta be, miszerint az épület 1 emeletes lesz, s bár rendelkezik majd egy földalatti szinttel is, az ingatlan alagsora kizárólag épületgépészeti funkciókat lát majd el. A tanácskozáson többek között felmerült az épület energiahálózatra való csatalakoztatásának kérdése is: van mód csatlakoztatni a földgázhálózatra, de felmerült a megújuló energiák hasznosításának lehetősége is.

 

A partnerszervezetek a bemutatott tervvel megismerkedvén több kérdést is megfogalmaztak, elsősorban az illemhelyiség mérete, illetve a gyerekek számára kialakítandó illemhelyek száma, de a beszerzendő és szükséges tűzvédelmi és más épületbiztonsági engedélyek is szóba kerültek. A partnerszervezetek a 400 fős helyi lakosságra (célcsoportra) szabva fogalmazták meg javaslataikat az ingatlan hasznosítására: az épület elsősorban gyerekprogramokra lesz berendezkedve. Az majdani szépmezői Integrált Közösségi Központot Sepsiszentgyörgy Önkormányzata fogja működtetni.