Întâlnire consultativă: planul Centrului Comunitar Integrat din Câmpul Frumos

Întâlnire consultativă: planul Centrului Comunitar Integrat din Câmpul Frumos

15. ianuarie 2020

 

 

 

În data de 14 ianuarie 2020 de la ora 10:00 Asociația GAL Sepsi a organizat o întâlnire consultativă pentru organizațiile partenere cu arhitectul planului clădirii Centrului Comunitar Integrat din Câmpul Frumos. La consultație au luat parte delegații din partea Asociației Caritas și Asociația Tinerulor din Câmpul Frumos.

 

Planul clădirii a fost prezentat de către arhitectul István Benedek, potrivit căruia construcția va avea 1 etaj și, deși va avea un nivel subteran, subsolul proprietății va îndeplini exclusiv funcții administrative, de inginerie a clădirii. Printre altele, a fost discutată problema conectării clădirii la rețeaua energetică: este posibilă conectarea acesteia la rețeaua de gaze naturale, dar există și varianta utilizării energiei regenerabile.

 


După ce au luat cunoștință de planul prezentat, organizațiile partenere au formulat mai multe întrebări, în principal referind la dimensiunea toaletei și numărul de toalete destinate copiilor, dar au discutat și autorizațiile de siguranță a clădirilor, de pildă PSI. Organizațiile partenere și-au formulat propunerile pentru utilizarea și funcția construcției, adaptate nevoilor și necesităților grupului țintă (populația locală e în jur de 400 de persoane): clădirea va fi în primul rând echipată pentru activități și programe pentru copii (de pildă programe afterschool și centru de zi). Viitorul Centru Comunitar Integrat din Câmpul Frumos (ZUM 3) va fi administrată de către Municipiul Sfântu Ghoerghe.