Evenimentul de lansare de proiect și prima sesiune de îndrumare GAL SEPSI Sfântu Gheorghe

Evenimentul de lansare de proiect și prima sesiune de îndrumare GAL SEPSI Sfântu Gheorghe

3. decembrie 2018

În data de 3 decembrie a avut loc evenimentul de lansare de proiect și prima sesiune de îndrumare organizată de Asociația Grup de Acțiune Locală – SEPSI în sala de conferință innoHub. Întâlnirea a fost deschisă de către primarul Municipiului Sfântu Gheorghe Antal Árpád și de viceprimarul și președintele Asociației, Tóth-Birtan Csaba.

Domnul Antal le-a reamintit publicului prezent, că acum doi ani, înaintea începutului noului său mandat de primar a promis, că această perioadă va fi marcat și caracterizat de intervențiile municipiului în reducerea sărăciei și a excluziunii sociale. Iată, ca aceste proces lung deja și-a luat startul, datorită și proiectului câștigat de Asociația GAL SEPSI.
Președintele Asociației a precizat că pe lângă dezvoltarea infrastructurii în aceste cartiere sunt la fel de importante intervențiile din cadrul proiectului care țintesc incluziunea socială a populației din aceste zone: promovarea educației interculturale, a respectului reciproc, precum prevenirea și combaterea discriminării și combaterea prejudecăților.

Prezentarea procedurii de evaluare și selecție a propunerilor de proiecte la nivel local
În a doua parte a evenimentului Veres-Nagy Tímea, manager de proiect le-a prezentat reprezentanților organizațiilor invitate, potențialelor parteneri procedura de evaluare și selecție a propunerilor de proiecte la nivel local. Asociația Grup de Acțiune Locală SEPSI planifică lansarea a trei runde de apel pentru suma totală de 6.625.000 (+ 375.000 cheltuieli de funcționare) euro. Data planificată de lansare sunt: februarie, aprilie și iunie 2019.