Raport: spiritul comunitar la Câmpul Frumos

Raport: spiritul comunitar la Câmpul Frumos

19. mai 2019

 

 

Pe 18 mai, Asociația GAL Sepsi a organizat un eveniment de muncă în folosul comunității, de reabilitare spațiului public a la Câmpul Frumos. Acțiunea s-a dovedit un eveniment exemplar în viața socială din zona urbană marginalizată Câmpul Frumos: în ciuda ploii – fără a număra copii – au participat aproximativ 50 de localnici la munca comunitară.

Treaba a început la ora 10 – înainte de masă – cu înregistrarea și cafeaua oferită de către Asociație. Locuitorii în cursul unei dezbateri scurte au împărțit munca între ei, astfel bărbații s-au angajat la colectare a deșeurilor și alte activități fizice, femeile la pregătirea mesei, în timp ce copiilor le-a rămas sarcina de plantat flori. Cu toate acestea, în afară de munca fizică – bărbați și femei, tineri și bătrâni deopotrivă au luat partea la colectare a deșeurilor, la debarasare și la grădinăritul comunitar.

În pungile oferită de către TEGA S.A. localnicii au colectat în mod selectiv deșeurile atât din zona rezidențială, cât și din împrejurime, de pe terenul de fotbal. Astfel, împreună cu obiectele aruncate în acțiunea de debarasare, s-a umplut containerul livrată de către companie. Menționăm că mănușile folosite la colectare au fost asigurate de către Asociația GAL Sepsi.

Florile furnizate de Gospodăria a Domeniului Public a Municipiului Sfântu Gheorghe au fost plantate în paturile de flori întreținute de locatari și în grădina grădiniței. Uneltele, lopețile oferite uzului public s-au dovedit folositoare, localnicii au nivelat balastul livrat cu câteva zile mai devreme de Municipalitate la drumul de acces a cartierului, pe trotuarul spre grădiniță, în jurul stației de autobuz. De asemenea au nivelat nisipul, au umplut găurile de pe terenul de joacă.

Evenimentul în spirit comunitar s-a încheiat cu o masă comună. Tocana gătită în aer liber a fost consumat în bună dispoziție sub cortul ce proteja de ploaie, pe băncile și mesele oferite de o locatară din cartier. Materia primă a mesei a fost oferită de către Asociația GAL Sepsi, dar lemnele de foc, știința gătitului, tacâmurile și murăturile au fost asigurate de rezidenți, un alt bun exemplu, spontan de cooperare comunitară.

Asociația GAL Sepsi este recunoscătoare persoanelor care au participat la muncă în folosul comunității, dând un exemplu demn de urmat asupra responsabilității față de comunitate și mediul înconjurător. Organizația noastră va continua să sprijină inițiativele locala constructive în spirit comunitar.

 

Pagina evenimentului pe facebook.
Fotoreportajul evenimentului.