Proiecte avizate de către Autoritățiile de Management

Proiecte avizate de către Autoritățiile de Management

28. iulie 2020

 

 

Asociația GAL Sepsi e încântat să vă anunță că Autoritățile de Management au dat aviz favorabil la ambele proiecte câstigătoare la apelurile lansate de către organizația noastră. Așa cum v-am raportat mai devreme au fost depuse două proiecte în total – câte una pentru fiecare apel – una pentru investițiile infrastructurale din Programul Operațional Regional (POR), iar altul pentru resursele Programul Oparațional Capital Uman (POCU), proiecte ce au trecut de procesului local de evaluare, atât cea administrativă cât și cea de technico-financiară:

 

1. Sepsi Prospera – Servicii integrate pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie pe raza teritorială a Municipiului Sfântu Gheorghe” (136/06.05.2020), proiect depus de către Asociația “Caritas – Asistență Socială ”Filiala Organizației Caritas Alba Iulia (POCU), și

 

2. Construire Grădiniță în Cartierul Őrkő”, proiect depusă de către Municipiul Sfântu Gheorghe pentru fonduri din Programul Operațional Regional (POR).

 

Este important de menționat că, în conformitate cu regulamentul procesului local de evaluare, proiectele câștigătoare la nivelul local sunt revizuite și reevaluate de către Autoritățile de Management (adică de comisia comună a acestora [AM POR și AM POCU] și a organismelor intermediare). Doar cu aprobarea acestora au aplicanții posibilitatea de a-și încărca proiectele avizate în sistemul online MYSMIS (adică evaluarea definitivă a proiectelor se desfășoară la nivelul celor două Autorități de Management, la fel și contractarea solicitanților câștigători!). Conform deciziilor tocmai anunțate, cele două proiecte au trecut și de acest ultim filtru tehnic, astfel organizațiile câștigătoare la nivelul local al evaluări în curând vor înceapă să încărcă dosarele și se pregătesc de contractare.


Comisia delegată de către Autoritățile de Management și de organismele intermediare ce supraveghează programele POCU și POR în data de 17, respectiv 20 iunie au înștiințat Asociația GAL Sepsi referitor la deciziile favorabile, de avizul primit a celor două proiecte – care astfel îndeplinesc toate criteriile oficiale.

 

Proiectul Sepsi Prospera – Servicii integrate pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie pe raza teritorială a Municipiului Sfântu Gheorghe depusă de către Asociația Caritas Alba Iulia la apelul POCU/GALSEPSI/2020/5/01/OS 5.1  și înregistrată cu numărul 136/06.05.2020 a fost avizat favorabil conform comunicatului a Organismului Intermediar Regional pentru Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – Regiunea Centru Capital Uman, prin decizia a Comitetului de Selecție Comună Restrânsă (CCS) nr. 9803/17.07.2020, cu observația ca aplicantul să modifică bugetul propus în conformitate cu recomandările a Comisiei de Evaluare locală. Valoarea totală a proiectului este de 4.965.626,11 RON, din care valoarea subvenției este de 4.922.715,65 de RON.

 

Proiectul „Construcția grădiniță în Cartierul Őrkő” depus de către Municipiul Sfântu Gheorghe la apelul POR/GALSEPSI/2020/9/01/OS9.1 cu numărul 137/05.06.2020 a fost avizat la fel conform comunicatului Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru prin decizia Comitetului de Selecție Comună Restrânsă (CCS) nr. 22973/20.07.2020, cu condiția ca solicitantul să-și modifice bugetul încât ea să includă și contribuțiile proprii – respectând astfel criteriile modificate a Ghidului Solicitantului. Valoarea totală a proiectului este este de 3.518 milioane de RON, din care suma nerambursabilă este de 2.518 milioane de RON.